Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Pla de Ciutadania i Immigració de l’Alt Penedès formarà als que treballen amb immigrants

El Pla de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, ha preparat una oferta de formació per als mesos de setembre, octubre i novembre.

La proposta consta de 4 cursos destinats a persones que treballen directament amb el col·lectiu de les persones immigrades: mestres d’escoles d’adults, treballadors i educadors socials, personal sanitari, tècnics de comunicació, personal dels serveis d’atenció ciutadana, tècnics municipals i regidors d’Immigració, Benestar Social, Educació, o Ocupació.

La coordinadora del Pla comarcal de Ciutadania i Immigració, Cristina Prat, afirma que la formació d’ aquests treballadors acaba repercutint positivament en el conjunt dels penedesencs.

 

El primer curs, que es farà durant els mesos de setembre i octubre, consta de 4 sessions i treballarà aspectes com: els conflictes interpersonals, la comunicació verbal i no verbal, la intel·ligència emocional, l’empatia, els comportaments equilibrats i la rumorologia.

El segon curs es farà durant el mes d’octubre i consta també de 4 sessions. Es titula “El paper del professional en l’acompanyament i la integració de persones nouvingudes”.

 

El tercer curs, titulat “Gestió de la diversitat: esdeveniments socials i culturals”, es farà durant els mesos d’octubre i novembre i parlarà sobre les festes tradicionals i religioses de les comunitats immigrades més representatives de l’Alt Penedès, així com la repercussió d’aquestes celebracions sobre els calendaris i la gestió municipals.

El darrer curs del programa de formació organitzat pel Pla de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal de l’Alt Penedès es farà durant el mes de novembre i se centrarà en el “Tractament dels rumors”.  Segons Prat, la rumorologia està molt present entre els nouvinguts i la societat que els acull.

 

Tots els cursos es faran a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, són gratuïts i les persones que hi participin rebran un diploma acreditatiu de la seva assistència. El programa específic i els períodes d’inscripció es poden consultar al web del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, www.ccapenedes.cat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: