Diumenge, 17 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La marató de sang recull gairebé 500 donacions

La marató de sang va recollir ahir 494 donacions, una xifra molt positiva per al banc de sang. La quarta edició de la marató a Vilafranca va ser tot un èxit gràcies a la participació dels vilafranquins que van passar pel local dels Castellers de Vilafranca per a fer les seves donacions

La quarta marató de sang que es va fer ahir durant dotze hores a Cal Figarot ha recollit un total de 494 donacions. La xifra és molt positiva per al banc de sang ja que s’han superat les expectatives. De fet, ja a primera hora, hi havia cua per donar i el ritme es va mantenir durant tota la jornada, inclòs el migdia. Va ser cap al tard, quan la gent sortia de treballar, quan hi va haver més cua a l’entrada de la nau de Cal Figarot. Molts dels donants d’ahir ja havien donat sang habitualment i no es volien perdre una ocasió com aquesta de la marató. A poques hores del final, la Sílvia es recuperava de la donació i feia una crida a participar.El José també és donant habitual, tot i que al principi li va costar decidir-se. Aquest donant habitual opina que ocasions com aquesta marató posa les coses molt fàcils per a la gent que treballa i són una bona oportunitat per fer augmentar les reserves.Tot i que el nombre de donacions finals és de 494, cal tenir en compte que van passar pel local 555 persones, algunes de les quals no podien donar. El coordinador de la marató Josep Maria Planella es mostrava molt satisfet i comentava al final de la jornada que, fins i tot, havien hagut de reforçar més encara el personal sanitari, especialment a la tarda-vespre.

 

Des del banc de sang agraeixen el gest a tots els donants i a les persones que tenien la intenció de donar i no van poder, a l’ajuntament de Vilafranca i als Castellers per cedir-los el local, a més de les entitats i associacions que han donat suport d’una manera o altra a la iniciativa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: