Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Font-rubí celebra els vint anys d’agermanament amb Rieux-Volvestre

Des d’avui i fins diumenge es celebra el 20è aniversari d’agermanament entre els pobles de Rieux-Volvestre, a França, i Font-rubí amb l’acollida de 114 convidats de Rieux. Les activitats d’intercanvi cultural es concentren al llarg de demà.

A les 10 del matí, a la pista del polisportiu i al camp de futbol, es faran tallers de castells amb la col·laboració d’alguns membres dels Castellers de Vilafranca i tir a l’arc, amb la col·laboració del Arquerots du Papagoy.

Els arquers són una formació tradicional de Rieux, que daten del 1369, i consisteix en la representació de la pràctica de tir a l’arc i la ballesta. L’objectiu d’aquest joc és mantenir el tir a l’arc i la ballesta i incorpora un ocell de fusta i ferro damunt un pal de 45m d’alçada. Aquest ocell és conegut com el Papogay.

Els actes continuen a les 12 del matí amb la mostra de balls populars amb els grups folklòrics de Font-rubí i el grup de dansa dels Archers del Papagoy, finalitzant el matí amb un vermut popular.

A 2/4 de 5 de la tarda, a la plaça de l’ajuntament, es farà una desfilada dels Archers du Papagoy conjuntament amb els gegants i els grallers de Font-rubí, fins arribar al camp de futbol, on es farà una exhibició dels arquers.

A les 7 del vespre, al centre recreatiu es podrà veure una exposició dedicada als 20 anys d’agermanament i es farà l’acte oficial. Tot seguit, es podrà escoltar l’Agrupació Coral de Guardiola i l’Essamblea Instrumental du Volvestre. Els actes finalitzaran amb un sopar d’agermanament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: