Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PSC valora positivament els nous ajuntaments.

A través d’un comunicat, la Federació X del PSC valora els resultats electorals de les darrers municipals, i considera que van convertir una vegada més el PSC en la força més votada de la comarca, aconseguint també el major nombre de regidors i regidores. Les candidatures socialistes van obtenir 16.730 vots i 108 regidors a l’Alt Penedès, davant dels 15.302 vots i els 103 regidors obtinguts per CiU, la segona força política a la comarca.

Des de la constitució dels Ajuntaments, dissabte passat, prop de 7 de cada 10 ciutadans i ciutadanes (un 68,5% de la població) tenen un alcalde o alcaldessa socialista. Els socialistes compten a dia d’avui amb 13 alcaldies, 11 de les quals ho seran durant els 4 anys de legislatura. A més, 3 municipis tindran alcaldies compartides, fruit de l’acord entre el PSC i altres formacions polítiques. En conclusió, més de 62.500 ciutadans de l’Alt Penedès tindran un alcalde socialista els 4 anys de legislatura, en front de les prop de 25.300 persones que els tindran de CiU.

El responsable de política municipal de la Federació, Cisco de la Cruz, ha assegurat que “els resultats electorals i la responsabilitat assolida en els governs municipals després de la constitució dels Ajuntaments consolida la implantació dels socialistes al territori i avala la capacitat dels alcaldes socialistes d’afrontar els reptes dels pobles i ciutats de l’Alt Penedès amb un compromís de govern que vol servir per solucionar problemes i afrontar els reptes dels nostres municipis”.

 

Finalment, el primer secretari dels socialistes de l’Alt Penedès i el Garraf, Rafael Roig, ha felicitat els nous electes socialistes i ha agraït “l’esforç i la dedicació de tots els alcaldes, regidors i regidores de les seves candidatures”. El primer secretari socialista també els ha encoratjat a “treballar, cadascú des de la posició, per continuar representant amb ganes i il·lusió el projecte socialista”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: