Diumenge, 17 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Govern licita les obres per a rehabilitar nuclis antics, entre els quals hi ha la torre de Moja

En el marc de l’acord entre el Departament de Política Territorial i Obres Públiques i el Departament de Cultura, l’Institut Català del Sòl (Incasòl) ha iniciat el procés de licitació d’obres per a restaurar l’església de Sant Julià de Fortià i les cobertes del castell-església de Sant Martí del Far d’Empordà, a l’Alt Empordà; rehabilitar la torre Moja d’Olèrdola, a l’Alt Penedès; l’edifici de la Garuta de Castellserà, a l’Urgell; i restaurar l’església de Sant Esteve d’Abella de la Conca, al Pallars Jussà.

 

 

Aquestes intervencions s’inscriuen en el protocol de col·laboració entre els departaments de Cultura, i de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, que té per objectiu frenar el progressiu deteriorament dels nuclis antics i els entorns monumentals de diferents poblacions. Les obres compten amb un pressupost d’1,76 milions d’euros.

En el cas d’Olèrdola, el projecte per rehabilitar la torre de Moja té un pressupost de poc més de 400.000€; i un terminin d’execució de 12 mesos. L’obra inclou tots els treballs necessaris per a la restauració i el condicionament de la torre Moja i l’edifici annex. Tant la torre com l’edifici annex es troben en estat d’abandó i sense cap tipus de manteniment. Les patologies més visibles de la torre Moja són la pèrdua de revestiment exterior, despreniments de pedres, reparacions antigues amb materials inadequats, evacuació d’aigua de pluja en mal estat, l’estructura de fusta dels forjats interiors i de les escales interiors malmeses, revestiments interiors deteriorats, i els merlets i les peces ceràmiques que formen el coronament de la torre es desprenen.

 

Pel que fa a l’edifici annex, les patologies se centren en l’estructura de fusta i les escales interiors i en reparacions antigues amb materials inadequats.

Els promotors són l’Ajuntament d’Olèrdola, la Direcció General de Patrimoni Cultural, la Direcció General d’Arquitectura i Paisatge, i l’Institut Català del Sòl, dins del programa de l’1% Cultural. L’Ajuntament finançarà el 40% de l’actuació; l’Incasòl, el 23%; i el Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC) aportarà el 37% restant.

Els interessats a executar les diferents actuacions tenen de termini fins al 17 de juliol per presentar les seves ofertes. L’obertura de pliques tindrà lloc el dia 25 de juliol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: