Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ADEG demana millores en els serveis regulars de transports de viatgers per carretera

Segons l’Associació d’Empresaris de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, ADEG, un usuari de transport públic del Penedès i el Garraf no ho té fàcil per traslladar-se a l’aeroport de Barcelona i gairebé impossible si vol arribar a la nova estació de l’AVE de Tarragona.

Des de l’ADEG es segueix amb preocupació el procés regressiu del servei de transport de viatgers per carretera que, sota concessió, es presta en diferents línies a les comarques del Gran Penedès.

Els serveis que uneixen el Garraf i l’Alt i el Baix Penedès amb l’aeroport de Barcelona es mostren del tot insuficients i presenten indicis d’absoluta precarietat pel fet que, massa sovint, els usuaris han de seure al terra del vehicle o bé no hi poden accedir per excés de passatgers. Des de l’ADEG també es constata la necessitat d’incrementar la freqüència del transport en relació amb la Universitat Rovira i Virgili.

Una altra línia deficitària és la que uneix Vilafranca i Vilanova per la C-15. Per l’ADEG, una major diversitat i adequació dels horaris afavoriria l’ús d’aquest servei públic per part dels nombrosos usuaris potencials que diàriament transiten d’una comarca a l’altra.

L’ADEG s’ha posat en contacte amb les empreses concessionàries per demanar solucions i aquestes han manifestat la seva voluntat de millorar, però la solució passa en part per l’ampliació administrativa de determinades línies, trajectes i freqüències, que són de competència de la Generalitat. Per això, l’ADEG s’ha adreçat a la Direcció General del Transport Terrestre de la Generalitat per tal que ho valori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: