Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat ha aprovat el projecte de restauració de la Torre de Moja

La direcció general de Patrimoni Cultural de la Generalitat ha aprovat, per unanimitat de la seva comissió territorial, el projecte bàsic i de restauració de la Torre de Moja. El projecte té un pressupost de 400.000 euros i suposarà la recuperació per a ús públic i la restauració de la Torre de Moja, l’edificació medieval al voltant de la qual va créixer el nucli inicial del poble de Moja.

L’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, es mostra satisfet per la confirmació de l’aprovació del projecte i recorda que la restauració d’aquest element emblemàtic del patrimoni del municipi era la prioritat del capítol d’inversions d’aquest 2007. Tort, que confia que els treballs puguin iniciar-se ben aviat, ha assenyalat que la recuperació de la Torre de Moja s’inscriu dins de la voluntat municipal de posar en valor tot el patrimoni que té Olèrdola, amb el propòsit d’articular una variada proposta de visites culturals.

Seguint el criteri que ha marcat aquesta legislatura, bona part del volum de la inversió l’aporten subvencions d’altres administracions. Dels 400.000 euros de pressupost de l’obra, l’Ajuntament ha de satisfer 100.000, mentre que la resta són finançats pel PUOSC de la Generalitat, l’1% cultural i la Fundació Avertis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: