Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un centenar de persones participen en la manifestació de rebuig per la visita de Felip de Borbó

Dijous passat es va realitzar una concentració i una manifestació motivada per la participació del príncep Felip en un acte de la Unió Empresarial del Penedès, a les caves Codorniu.

A les 8 del vespre, un centenar de persones convocades per l’Assemblea de Joves de Sant Sadurní, van concentrar-se davant l’Ajuntament de la capital del cava amb pancartes i van repartir un fulletó, on s’expressava la provocació que suposa la visita del borbó i també evidenciava que mentre qüestions vitals com la sanitat i l’habitatge són menystingudes per la classe política governant, es despilfarren diners públics per mantenir la corona espanyola.

En acabar la concentració, es va iniciar una manifestació que pretenia arribar a les instal·lacions de Codorniu però segons fonts de l’esquerra independentista “a l’arribar al camí de terra que es dirigeix a les caves un desproporcionat escamot d’antiavalaots de la Guàrdia Civil van abrandar-se sobre els manifestants a cops de porra, arraconant-los cap a dins d’una vinya.” Un cop allà, segons els propis joves, van ser retinguts tres quarts d’hora per assegurar que la comitiva de cotxes oficials no veia la mostra de rebuig i després els van obligar a marxar “sota un exagerat control i amb crits amenaçadors fins arribar al poble”.

Per tot això, la Coordinadora Antirepressiva del Penedès i la campanya unitària de l’esquerra independentista "300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència" iniciaran una campanya de denúncia de la repressió policial i la complicitat de la patronal penedesenca i l’Ajuntament de Sant Sadurní.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: