Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les mones i les figures de xocolata protagonitzen aquests dies

Els personatges de Happy Feet i els jugadors del Barça són les estrelles d’aquest any per a les figures de xocolata i les mones de pasqua. Els aparadors de les pastisseries de Vilafranca estan replets de figures i mones que desapareixeran en les properes hores.

Com cada any hi ha un seguit de personatges que triomfen més que els altres a l’hora de ser representats en les figures de xocolata. Enguany, els personatges de les pel·lícules d’animació Happy Feet i Cars són algunes de les més demanades junt amb les figures que representen alguns jugadors del Barça que, des de fa temps, són tot un èxit. A cada pastisseria es poden gastar uns 1.500 quilos de xocolata quan arriba la pasqua, entre xocolata negra, blanca i amb llet. De fet, les figures cada cop es venen més i, per això, els pastissers han de planificar amb molta antelació el que faran amb la xocolata. Fins i tot es podria dir que, un cop s’acaben de menjar els torrons, els pastissers es posen a treballar amb les figures de xocolata. Segons Ramon Bertran, la xocolata que surt més és la negra però, sovint, les figures es fan amb els tres tipus de xocolata per fer-les més atractives. La tendència entre els consumidors és cada cop més comprar figures de xocolata i les vendes augmenten any rere any. En canvi, les mones de pa de pessic se segueixen venent però es mantenen estables. Un dels motius principals és que les figures de xocolata resisteixen bé el pas del temps i es poden anar menjant sense que es facin malbé. A l’hora de comprar la mona, hi ha gent que fins i tot l’encarrega amb un parell de setmanes d’antelació però, tot i així, serà aquest cap de setmana quan les pastisseries treballin de bòlit per lliurar les mones i figures als seus compradors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: