Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament ha signat un conveni amb Amical Mathausen per preservar la memòria dels deportats

Aquest matí s’ha signat aquest conveni entre l’ajuntament de Vilafranca i l’associació que representa els qui van ser deportats en aquest camp d’extermini nazi durant la segona guerra mundial. L’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve; i la presidenta d’aquesta associació, Rosa Toran; han signat el conveni que facilitarà que es puguin veure a la vila exposicions i activitats destinades a preservar la memòria dels qui van ser deportats tant en aquest camp com en d’altres.

Com comentava Toran, de deportats va haver-n’hi arreu d’Europa, i és important que els ajuntaments ajudin a preservar el seu record.

 

Toran remarcava també que el més important és que a banda de recordar el que va passar, es puguin fer reflexions sobre aquests fets i que es treballi per evitar que es puguin repetir.

 

Així doncs, en els propers mesos es podran veure a Vilafranca exposicions, xerrades i altres activitats encaminades a la preservació de la memòria dels qui van patir la repressió del nazisme; al mateix temps que fer una reflexió sobre aquests fets i el que els va provocar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: