Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Gelida aconsegueix 120.000€euro; més pel Castell de Gelida

Amb aquests diners es podrà tirar endavant la tercera fase d’obres al Castell que consistirà en la consolidació del mur del cementiri.

Les actuacions al Castell de Gelida varen començar a l’inici d’aquest mandat municipal amb l’aportació, per compte de l’u per cent, cultural per part del Ministerio de Fomento i la Direcció General de Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat. L’aportació de 260.000 €, per part d’ambdues institucions varen fer possible, a l’any 2004: la construcció del Centre d’Interpretació del Castell; El disseny i muntatge de l’exposició permanent; La consolidació i coronament de murs de la zona central, al costat sud; La col·locació de proteccions a les zones de muralla perilloses i La instal·lació de senyalització fixa a l’interior del Castell, amb plànols i explicació històrica de cada indret.

L’any 2006 i atesa una nova aportació en base a l’u per cent cultural per part de les mateixes institucions amb un total de 240.000€, es realitza la segona fase d’actuació, amb la qual es millora l’equipament a l’edifici del centre d’Interpretació i es fa la consolidació de restes arqueològiques; així com d’altres actuacions de millora.

La inversió al Castell de gairebé 700.000€ en quatre anys, ha fet possible que el Centre d’Interpretació del Castell hagi augmentat i consolidat la seva oferta. Aquest espai d’atenció als visitants, que ha estat construït aprofitant part de les estructures del Castell del segle XIV i que consta de dues plantes, disposa d’un espai d’informació, serveis i botiga i d’una exposició permanent sobre la història i la significació del Castell.

 

El programa 2006 combina els actes tradicionals amb els de la dinamització progressiva del Castell i del patrimoni de Gelida. L’oferta d’activitats educatives del centre inclou activitats relatives al patrimoni històric i activitats referents al patrimoni natural. D’altra banda, el centre participa a les jornades de Patrimoni al Monestir de Santes Creus i en el IV Congrés Internacional sobre museització de jaciments arqueològics.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: