Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

LA CUP vol que l’ajuntament faciliti l’accés a Internet dels ciutadans i creï una xarxa sense fils

Els membres de la Candidatura d’Unitat Popular de Vilafranca han presentat les seves propostes pel que fa a l’aplicació de les noves tecnologies a la vila. Així el cap de llista, Xavier Navarro, acompanyat de membres de la seva formació, ha explicat que consideren que l’accés a les noves tecnologies i l’ús d’internet cada cop son més importants per als ciutadans, i que cal evitar qualsevol risc d’exclusió social per aquest tema.

Consideren que l’Ajuntament de Vilafranca s’ha de prendre com una prioritat el fet d’extendre’n l’ús, la formació tècnica, el coneixement dels recursos públics dels quals es disposa i l’accés general i democratitzat a les noves tecnologies.

 

Des de la CUP creuen que s’ha de crear una xarxa inalàmbrica, a través de la qual la població de Vilafranca pugui accedir a la informació que qualsevol altre usuari d’aquesta xarxa vulgui compartir. L’Ajuntament hauria de treballar per donar cobertura d’aquesta xarxa a tota la vila. També demanen la creació d’una intranet ciutadana: dins d’aquest wireless ciutadà s’inclourien eines com la “intranet ciutadana” un espai de relació entre usuaris/es que facilitaria l’intercanvi d’informació.  

Per la CUP el servei d’internet hauria de poder ser gratuït, però les lleis de competència del mercat no ho permeten, i per tant, treballaran per un internet de baix cost.

 

Així mateix, i per evitar el que es coneix com a fractura digital, des de la CUP consideren que seria important que des de l’Ajuntament es facilités formació als ciutadans, amb especial atenció a l’anomenat programari lliure.

D’altra banda, l’acte que ha fet la CUP ha servit per presentar també la persona que ocuparà el lloc número 5 de la seva candidatura. Es tracta d’Olga Montserrat, de 31 anys i llicenciada en psicologia. Montserrat considera que la seva aportació pot ser important en temes relacionats amb l’assistència a les persones i la salut.

 

En aquests moments treballa com en l’àmbit de clínica, i es la representant de la CUP al Patronat de Cal Bolet

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: