Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La consellera de Salut, Marina Geli, inaugura el nou consultori de la Beguda Alta

El nou equipament té una superfície de prop de 70 metres quadrats i es podrà ampliar si el creixement demogràfic ho requereix. En la inauguració hi eren també els alcaldes de Sant Llorenç d’Hortons, Sant Esteve Sesrovires i Masquefa.

 

L’alcalde hortonenc, Carles Baiget, després de que els representats institucionals fessin una visita a les noves instal·lacions, va iniciar els parlaments destacant la lluita dels tres ajuntaments per fer realitat aquest centre que “acosta la sanitat pública al ciutadà”. Baiget també va lloar l’impuls que ha donat el govern d’esquerres de l’Entesa de la Generalitat a la sanitat pública de tot Catalunya.

Per la seva part, la consellera Marina Geli va emfasitzar la tasca que fan els consultoris locals per apropar els serveis de salut als municipis, un fet que els converteixen en “l’ànima dels pobles perquè donen seguretat els seus veïns”. També ha destacat l’esforç que està fent la Generalitat per fer arribar la sanitat pública a tots els municipis catalans. Geli ha conclòs el seu discurs apuntant que l’educació, la sanitat i l’atenció a la gent gran són els reptes prioritaris del govern autonòmic.

La Beguda Alta és un nucli que pertany a tres municipis i tres comarques diferents: Sant Llorenç d’Hortons (Alt Penedès), Sant Esteve de Sesrovires (Anoia) i Masquefa (Baix Llobregat). Una realitat administrativa a partir de la qual Geli ha aprofitat per explicar que cada una d’aquestes comarques disposa o disposarà d’un hospital de referència.

 

El nou consultori està situat al nucli urbà de La Beguda, en els baixos d’un edifici de nova construcció i té una superfície de prop de 70 m2. Té una distribució espacial que consta d’un accés, una recepció, una sala d’espera, una sala de consulta mèdica, una sala de consulta d’infermeria i un lavabo adaptat. A més, disposarà d’un solar de 120 m2 – actualment ocupat per l’escola pública – per fer obres d’ampliació si les circumstàncies demogràfiques ho requereixen.

El nou equipament ha estat construït per iniciativa dels tres ajuntaments, Sant Llorenç d’Hortons, Maquefa i Sant Esteve de Sesrovires; i finançat pel Departament de Salut a través de les subvencions per a la remodelació o construcció de consultoris locals en la convocatòria 2004-2005. L’import finalment atorgat ha estat de 49.685 euros.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: