Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Cantada de Caramelles de Vilafranca comptarà com a novetat amb el Grup de Sant Pere Molanta

Aquest dissabte es celebrarà la 39a Cantada de Caramelles de Vilafranca. L’acte començarà a les 9 del vespre, a la plaça de Sant Joan, i hi participaran quatre colles de cantaires.

La colla més veterana que participa és la dels Tornavisos que celebra el seu desè aniversari. Aquest matí, alguns integrants dels Tornavisos han vingut al magazín La Plaça on han recordat que van crear el grup quan estudiaven a l’institut i que des de fa deu anys, en comptes de marxar es guarden aquests dies de Setmana Santa per retrobar-se i assajar. Després de 10 anys, tenen un repertori amb 30 versions de temes dels Beatles a Camilo Sesto, passant per Mecano o Bon Jovi.Segons ens han explicat, enguany cantaran dues versions i una caramella clàssica.

 

Un altre dels grups participants es va estrenar l’any passat. És la colla dels components de l’Associació de Barbuts del Penedès que, amb l’ànim de potenciar i d’incentivar tot aquells esdeveniments que tenen a veure amb la cultura popular i tradicional s’han volgut sumar amb la seva participació a la cantada de caramelles.

Com a gran novetat, es comptarà amb l’actuació del Grup de Caramelles de Sant Pere Molanta, un cor de veus mixtes. El repertori d’aquesta darrera formació serà exclusivament de peces amb un marcat origen popular i tradicional. L’altre grup que debuta és un grup vilafranquí de joves, anomenat Mixtes.

La Cantada de Caramelles de Vilafranca es diferencia perquè els grups interpreten versions de temes musicals populars i lletres pròpies dotades d’un llenguatge actual, carregat de picardia i bon humor. Enguany però totes les colles participants obriran la seva actuació amb la interpretació d’una Caramella tradicional. En finalitzar la Cantada hi haurà degustació de moscatell i garlandes per a tots els assistents.

Donada la difícil situació que viuen les Caramelles vilafranquines s’ha decidit crear una comissió que vetlli per la seva supervivència de cara a l’any vinent, com expliquen els Tornavisos.

 

En cas de pluja, les Caramelles es traslladaran a l’Auditori de l’Ateneu Popular i Municipal a la Plaça Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: