Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ICV a Sant Llorenç vol plantejar al conseller d’Interior canvis en el sistema actual dels Mossos

Davant de l’imminent desplegament dels Mossos d’Esquadra a la comarca, des de ICV de Sant Llorenç d’Hortons consideren que s’han de fer alguns canvis per tal que aquest cos policial adapti el seu funcionament a la realitat dels municipis més petits.

Així, el regidor portaveu dels ecosocialistes a l’ajuntament de Sant Llorenç, Ignasi Corral, explica que l’actual sistema de funcionament de la seguretat ciutadana pel que fa als municipis petits en àrees rurals no funciona; i que representa un greuge comparatiu en relació als pobles grans o ciutats.

Corral comenta que l’actual sistema de patrulles dels Mossos no te sentit per els municipis petits que en la majoria de casos no compten amb Policia Local. Remarca també que les explicacions que els donen els comandaments dels Mossos en relació al desplegament, sumat a l’actual dèficit en la plantilla, els fan preveure des de ICV el pitjor dels escenaris possibles.

El regidor d’ICV remarca que tenen la intenció en els propers dies de demanar una entrevista amb el conseller d’Interior per tal de plantejar-li una actualització legislativa i funcional dels cossos de vigilants, per tal que puguin fer funcions de policia i dur armes reglamentaries; també donar facilitats per tal que els pobles petits puguin crear cossos de policia local; i mentre això no es produeixi canviar el sistema de patrulles dels Mossos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: