Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Espectacles de carrer, improvisacions i una mostra de vídeodansa centren els actes del Dansa també!

Al voltant del 29 d’abril, Dia Internacional de la Dansa, Vilafranca celebra per tercer any consecutiu tot d’activitats sota el nom de Dansa també!, un petit festival de quatre dies de durada.

Prèviament, ja es pot visitar a la Sala dels Trinitaris l’exposició El rostre darrere el moviment, que a través de fotografies i vídeos presenta els principals creadors de l’escena catalana contemporània des dels anys 80 fins al 2.000.

Un altre tast previ serà la segona mostra de vídeodansa, que a partir del 19 d’abril, ocuparà el vestíbul del teatre Cal Bolet. Cada tarda, durant 10 dies, es podran veure 11 treballs de vídeodansa que han unit realitzadors d’arreu del país amb ballarins de les nostres comarques.

Els quatre dies de Dansa també començaran el 26 d’abril amb una mostra d’escoles i grups de dansa, a la plaça de la Vila. Les demostracions continuaran l’endemà divendres.

El plat fort arribarà dissabte, 28 d’abril, quan actuaran 5 companyies professionals a diferents espais del Centre de la Vila. Els participants són La Taimada, Emili Gutiérrez que estrenarà el seu muntatge Sota zero, Cecília Colacrai i Jorge Albuerne, la Cia. Lantana i la Cia. de Roberto G. Alonso.

El festival acabarà diumenge 29 d’abril, Dia Internacional de la Dansa, amb un espectacle familiar de Bubulus Dansa, Avui sortim, estrenat recentment al TNC.

Álvarez ha destacat que en aquesta tercera edició primen els espectacles de carrer, ja que l’únic que es presenta en un espai tancat és el de Bubulus Dansa.

El regidor de Cultura, Joan Ríos, ha volgut assenyalar el gran salt qualitatiu que ha fet la dansa a Vilafranca en els darrers 3 anys.

 

Las Malqueridas, que coordinen les residències de companyies de dansa a Cal Bolet, també fan la seva aportació amb 3 improvisacions que combinaran dansa i música electrònica experimental, el 27 d’abril, a El Forat del Pany.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: