Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots de Vilafranca enceten els actes del 25è aniversari amb el pregó de Lluís Solsona

Després del pregó prop de 200 membres i ex membres de la colla van participar en un sopar popular

L’any 82 naixia a Vilafranca la colla dels Xicots. Ara, al 2007 ja compleixen els seu 25è, i per tal de celebrar-ho s’han previst per aquest any diverses activitats lúdiques i castelleres. La primera de les activitats es celebrava ahir: el pregó d’aniversari a càrrec de Lluís Solsona, humanista del fet casteller, poeta, historiador i gran amic de la colla, va oferir un discurs on es va ressaltar l’entusiasme amb el que es va crear la colla i que encara continua vigent. El pregó va incloure sobretot referències a la part més humana de la colla castellera, als vincles amistosos que s’han anat forjant i a la importància de l’estima pels castells i l’esforç necessari per tal de tirar endavant una colla. Després del pregó els xicots i ex- xicots estaven convidats a un sopar popular. Van assistir-hi aproximadament 200 persones que encara porten o bé han portat en algun moment la camisa vermella. Lluís Barrera, cap de colla dels xicots ens explica la importància d’aquest acte, que de fet esdevé el tret de sortida a altres activitats que també celebraran aquest 25è aniversariLes activitats de celebració del 25è aniversari continuaran amb la diada castellera del Firal el proper 17 de juny en companyia dels minyons de l’arboç i els castellers de Terrassa. A l’Agost es celebrarà també l’aniversari del local de Cal Noi Noi, i també es podrà veure una exposició audiovisual dels 25 anys dels xicots. La diada commemorativa de l’aniversari, que es realitzarà pels carrers de Vilafranca, es celebrarà l’onze d’agost. La colla celebra aquests 25 anys plens de canvis. Una colla que va començar amb una primera torre de sis i que després de 25 anys ja vol consolidar els castells de vuit, tenint com a fita els de nou.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: