Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Verds volen viatjar a Xile a finals d’any

Els Castellers de Vilafranca volen viatjar a Xile a finals d’any per conèixer de prop la tasca dels castellers xilens. Ja fa mesos que s’està produint un intercanvi de coneixements entre els verds i els professors xilens Marcos Lara i Luis Carrasco.

Els Castellers de Vilafranca van oferir ahir al vespre una roda de premsa al seu local social per anunciar la seva intenció de viatjar a Xile a finals d’any o a principis de l’any vinent. El motiu del viatge seria anar a conèixer in situ la tasca que, des de ja fa temps, estan impulsant els professors xilens Luis Carrasco i Marcos Lara al voltant de la creació d’una colla castellera a Santiago. Ja existeixen altres colles castelleres fora de Catalunya, per exemple a Califòrnia, Mèxic o Argentina; però totes elles han estat impulsades per catalans o per persones d’origen català. En canvi, en el cas de Xile, la colla s’ha creat després de 9 anys d’interès continuat de Luis Carrasco i Marcos Lara pel fet casteller i per les possibilitats de cohesió social i de creació d’un bon ambient que pot aportar formar part d’una colla castellera. Marcos Lara va ser a Vilafranca al mes de maig de l’any passat per treballar amb els castellers i aprendre la tècnica per després posar-ho en pràctica a Xile. El casteller Fèlix Miret ha estat qui ha anat seguint el projecte i comentava que la creació d’una colla a Xile està sent tot un èxit. Miret destacava que, a Xile, la colla funciona com una eina de cohesió social i que, darrerament, estan sorgint altres iniciatives similars als diferents barris de Santiago de Xile. El president de la colla Josep Cabré va explicar que ara estan buscant el màxim de suport possible per poder fer el viatge. De moment, Fèlix Miret s’ha posat ja en contacte amb diverses empreses i les administracions xilenes, inclosa la Ministra de Cultura xilena Paulina Urrutia. El viatge està previst per al mes de desembre del 2007 o el mes de gener de l’any vinent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: