Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El llibre Escola d’Avinyonet: Una història viscuda repassa cent anys de vivències i emocions

 Aquest dissabte, a la 1 del migdia, es presenta el llibre Escola d’Avinyonet: Una Historia viscuda, un projecte realitzat per un grup d’exalumnes del centre i finançat per l’Ajuntament d’Avinyonet.

El llibre neix amb l’objectiu de recollir i explicar algunes de les vivències i les emocions que s’han viscut a l’escola durant els seus gairebé 100 anys d’existència ubicant-les, a més, en el seu context històric. L’obra s’ha concebut sense la pretensió de ser un recull històric en majúscules, sinó més aviat una petita mostra de la senzilla història dels nens i nenes que van ser alumnes del centre.

El contingut del llibre es reparteix en quatre èpoques històriques representatives; uns períodes ben definits on l’escola s’anava construint a remolc dels esdeveniments polítics i socials, que afectaven directament el seu dia a dia. El contingut del llibre, a més, s’amplia amb capítols dedicats al menjador, a l’associació de mares i pares i a la llar d’infants, peces clau per a la supervivència de l’escola.

El contingut del llibre està completat per il·lustracions i per diverses fotografies de totes les èpoques on apareixen des d’imatges de tota la classe uniformada amb el professor o la professora fins a fotografies de colònies, d’excursions, de carnaval o de llibres, llibretes i treballs manuals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: