Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dimarts comença el període de preinscripció per al curs 2007/08 als centres educatius de la vila

El dimarts comença el període de preinscripció per al curs 2007/08 als centres educatius sostinguts amb fons públics. D’altra banda, del 2 al 15 de maig- tindrà lloc la preinscripció per a les llars d’infants.

El proper dimarts, 10 d’abril s’iniciarà el període de preinscripció per al curs 2007/2008 als centres educatius sostinguts amb fons públics en els nivells d’educació infantil (parvulari), primària i secundària obligatòria, un període que s’allargarà fins el dia 20 d’abril. Unes setmanes més tard –del 2 al 15 de maig- tindrà lloc la preinscripció per a les llars d’infants. Per obtenir plaça en una escola finançada amb fons públics (pública o privada concertada), primer de tot s’haurà de fer la sol·licitud d’admissió. És a dir, la preinscripció, que s’haurà de presentar al centre docent demanat en primer lloc dins els terminis establerts. En cas que un centre docent tingui més sol·licituds que vacants, s’aplicarà un barem de prioritat d’admissió elaborat pel Departament d’Educació de la Generalitat que té en compte diversos criteris a partir dels quals s’atorga una puntuació que estableix l’ordre d’assoliment de plaça. Entre aquests criteris, els més determinants són el fet de tenir germans/es escolaritzats en el mateix centre i que el domicili familiar es trobi dins l’àrea d’influència del centre -en el cas de Vilafranca, l’àrea d’influència abasta tot el municipi. A Vilafranca, el nombre de centres públics i privats concertats és prou elevat per garantir l’existència d’una àmplia oferta de places públiques de qualitat i de proximitat, en condicions de gratuïtat per als ensenyaments obligatoris. I la novetat d’aquest any és que s’amplia la oferta de places amb l’escola Dolors Piera. La recomanació és que les famílies escullin el centre més proper al domicili on resideixen, ja que això ajudaria a una major cohesió social i evitaria possibles desequilibris en les matriculacions. Tothom que tingui interès en disposar de més informació pot ampliar-la a través de la web de l’Ajuntament, a l’adreça d’Internet www.vilafranca.cat o sol.licitant el tríptic de l’oferta educativa a Vilafranca a l’Oficina d’Atenció Ciutadana del mateix Ajuntament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: