Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una dotzena d’infants sahrauís passaran l’estiu a l’Alt Penedès

L’ACAPS Wilaya Alt Penedès en col·laboració amb el Front Polisario organitza, un any més, colònies d’estiu per als infants sahrauís refugiats als campaments de Tindouf, a Algèria. Un nombre important d’infants sahrauís d’entre 7 i 12 anys s’acolliran en famílies catalanes durant els mesos de juliol i agost i a la nostra comarca, vindran una dotzena de nens i nenes.

Algunes de les famílies que ja van acollir nens sahrauís l’any passat repetiran l’experiència i per tant, es necessiten unes 5 famílies noves.

Durant el mes de juliol, els infants van als casals d’estiu i a l’agost és quan les famílies són més lliures per programar les seves activitats, com ha explicat al magazín La Plaça, la Marta Fos, membre de l’ACAPS Wilaya Alt Penedès.Això sí, amb els infants sahrauís, només es pot viatjar per Espanya.

Les persones interessades poden posar-se en contacte amb l’organització als telèfons 629216211, 647425708 o 680993500 en horari de tarda-vespre. El termini per inscriure’s acaba el proper 15 d’abril.

Les colònies fan que els infants sahrauís tinguin la possibilitat de passar les vacances en un entorn diferent en el que viuen la resta de l’any. Els infants conviuen amb famílies catalanes i coneixen moltes coses (vegetació, aigua, rius, muntanyes, mar…) en una societat molt diferent a la dels campaments de refugiats de Tindouf.

La Marta Fos explica que la relació amb els nens i nenes és més fàcil si ja han viatjat a Catalunya, en edicions anteriors, però que tot i això aprenen ràpidament.

 

Els objectius de les colònies són possibilitar la relació intercultural entre infants sahrauís i catalans, en els mesos més calorosos de l’any. També s’aprofita l’estada d’aquests nens i nenes per fer-los revisions mèdiques i intervencions sanitàries que als campaments de refugiats no es podrien dur a terme. L’any passat, un infant va ser intervingut quirúrgicament de l’oïda a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: