Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha celebrat sessió del Consell d’Alcaldes a la seu del Consell Comarcal, la darrera del mandat

Tots els alcaldes van assenyalar la importància del Consell d’Alcaldes i van manifestar la seva satisfacció per la feina feta des que es va constituir per primera vegada a l’Alt Penedès el gener de 2004.

Durant aquests 3 anys, el tema més debatut i al qual s’han dedicat més sessions ha estat el Pla Director Territorial de l’Alt Penedès. El president del Consell Comarcal, Ramon Xena, explicava que la participació dels ajuntaments durant el període inicial de redacció del Pla, durant el període de consultes de la proposta d’avantprojecte (gener-març de 2006) i durant el període d’al·legacions de l’avantprojecte oficial (octubre-desembre de 2006), ha estat molt important, tant a nivell d’aportacions com pel que fa a la seva col·laboració amb la campanya de difusió impulsada des del Consell Comarcal. Xena destacava també el consens i la voluntat de treballar per la comarca.

 

El Consell d’Alcaldes va acordar demanar al Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat que impulsi l’aprovació inicial del Pla Director Territorial i que es faci coincidir el període final d’exposició pública i d’al·legacions amb els primers mesos de mandat dels nous ajuntaments sorgits de les eleccions municipals.

 

La voluntat és que els nous regidors puguin fer arribar, si així ho volen, les últimes al·legacions dels ajuntaments abans de l’aprovació definitiva del Pla per part del conseller de Política Territorial i Obres Públiques. Xena apuntava també que aquest serà se’ns dubte un dels reptes importants del proper mandat.

 

El president del Consell ha fet també un resum de les actuacions i les línies de treball del mandat. Per Xena, els temes més importants han estat els que afecten la planificació territorial i, per tant, el model de comarca (Pla Director, Carta del Paisatge, Campanya en favor de la gratuïtat del peatge de Martorell, etc.). També destacava la creació, l’any 2004, d’un nou servei destinat a promoure polítiques d’ocupació que ha estat capaç de fer realitat projectes com els tallers ocupacionals de suport als petits municipis o els plans d’ocupació per a persones en situació d’atur, el programa de formació del projecte Hinterland per a dones i persones nouvingudes. Finalment, Ramon Xena va remarcar la millora i l’ampliació del serveis als ajuntaments durant aquests 3 anys i mig.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: