Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mediona ja té l’Arxiu Municipal endreçat i informatitzat

Aquest dilluns els representants de la Diputació de Barcelona van fer lliurament a l’Alcalde de Mediona del nou arxiu municipal degudament endreçat i informatitzat. Desprès de més de vuit mesos de treball han posat ordre a un arxiu que en el seu absolut desgavell amagava algunes joies de gran valor històric, segons els arxivers que hi han estat treballant.

Com a joies descobertes cal destacar la troballa de la correspondència sencera de tot l’ajuntament des del segle 19 sense que faltin documents, un diari d’una companyia de metralladores que va estar més d’un any vivint a Mediona, tots els actes urbanístics realitzats en la història del municipi; i altres documents que poden ser d’interès per la gent que vulgui estudiar la història del municipi.

En començar el treball l’arxiu omplia dues sales de l’edifici de l’ajuntament amb més de 1.500 caixes de documentació. Eliminada la repetida i classificada degudament ara ocupa una sola sala amb un volum total de 1000 capses i el seu corresponent arxiu informàtic.

El cost d’aquest projecte ha estat de 12.000 € dels quals el 80% l’ha cobert la Diputació. L’Ajuntament ha cobert el 20% restant, més el material necessari.

Ara es signarà un altre conveni on es contemplarà el manteniment periòdic del fons municipal ja que Mediona s’adherirà a la xarxa d’arxius municipals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: