Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Plataforma per una Vegueria Pròpia vols que PSC i ICV mostrin suport a la vegueria

La Plataforma per una Vegueria Pròpia vol que els partits que no han mostrat el suport a la vegueria Penedès ho acabin fent. Des de la Plataforma consideren que ja s’ha demostrat que la majoria de la població de la zona està d’acord amb aquesta ordenació territorial.

Els membres de la Plataforma van oferir ahir una roda de premsa a l’Escorxador per fer balanç de la feina feta en els darrers mesos. Durant gairebé 800 dies de campanya, la plataforma per una vegueria pròpia ha programat un total de 300 activitats. El resultat d’aquesta campanya, segons comentaven, és que les quatre capitals de les comarques que formarien part de la vegueria s’han adherit finalment a la proposta. Des de la Plataforma van preparar un mapa amb les xifres que han anat recollint per tal de mostrar que un 79% de la població de la zona i dels 80 municipis que correspondrien a la vegueria estan a favor d’aquesta ordenació territorial. La Plataforma presentava aquestes xifres ara que ens trobem a les vigílies d’una campanya electoral per als comicis municipals ja que tenen la intenció de seguir pressionant per a què els partits que no han mostrat encara el seu suport a la vegueria ho acabin fent. Per això, demanaven als partits que sí s’han pronunciat a favor de la vegueria Penedès que també facin pressió. Segons diuen, ja s’ha demostrat sobradament que la vegueria té un ampli suport. L’objectiu que tenen des de la plataforma és que hi hagi la màxima unitat possible en la demanda d’una vegueria del Penedès davant del govern de la Generalitat. La darrera capital de comarca en pronunciar-se a favor de la vegueria ha estat Igualada ja quees va aprovar una moció de CiU, ERC i el PP, en favor que l’Ajuntament insti la Generalitat a la creació d’una Vegueria que abasti les comarques de l’Alt i el Baix Penedès, el Garraf i aquells municipis de l’Anoia que així ho desitgin.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: