Dimecres, 12 de Maig de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La figura de Frida Kahlo és el centre d’una conferència a la Torras i Bages

En el marc dels actes del dia de la dona també es va fer una sessió dedicada a la figura de l’artista mexicana Frida Kahlo, ara que s’acompleixen 100 anys del seu naixement. La sessió tenia lloc a la sala de revistes de la Biblioteca Torras i Bages.

Aquest any 2007 s’acompleix el centenari del naixement de l’artista mexicana Frida Kahlo. Kahlo va néixer l’any 1907 a Coyoacan, al sud de Ciutat de Mèxic tot i que ella sempre deixa que havia nascut l’any 1910 per fer coincidir la seva arribada al món amb la revolució mexicana. L’artista va aconseguir, amb els seus quadres i els seus autoretrats, arribar a ser una dona d’èxit a la primera meitat del segle XX. La conferència que va oferir ahir la historiadora de l’art Elina Norandi a la biblioteca Torras i Bages va permetre conèixer molts aspectes de la vida i l’obra de Frida Kahlo que, en el cas d’aquesta artista, van estretament lligades. Norandi va destacar que Kahlo va ser una dona molt important com a artista i que la seva obra va ser un gran avenç ja que era el primer cop que es plasmaven temes propis de les dones en pintura. Frida Kahlo pintava principalment autoretrats en els quals introduïa elements de fantasia i un estil inspirat en l’art popular del seu país. Els seus quadres representen fonamentalment la seva experiència personal. Sobretot els aspectes dolorosos de la seva vida, que va transcórrer en bona part postrada al llit a causa de diverses malalties. Tot això, explicat a través de la pintura a través d’una imagineria gràfica molt personal. En motiu del centenari s’estan organitzant diversos actes relacionats amb la seva vida i la seva obra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: