Dijous, 1 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Monjos construirà la primera promoció de pisos tutelats per a la gent gran de la comarca

Dimarts es va fer la presentació dels Habitatges Dotacionals, un sistema innovador que la Generalitat ha impulsat a alguns municipis i que Santa Margarida i els Monjos començarà a construir aquest any.

Aquest tipus de promoció és novedós a la comarca de l’Alt Penedès i gairebé a Catalunya, on s’han fet pocs habitatges d’aquestes característiques. La promoció consta de 40 pisos tutelats, és a dir pisos de lloguer amb serveis de consergeria, vigilància, neteja i atenció a les persones. L’alcalde dels Monjos, Jordi Girona, apunta que es tracta d’un servei pensat per a les persones grans del municipi. Els habitatges, que es faran a la plaça de la Pau, es destinaran a gent gran i per aquest motiu estaran dissenyats especialment per a persones amb mobilitat reduïda i sense barreres arquitectòniques. Els pisos són de 40 metres quadrats i inclouran safareig, cuina, menjador, lavabo i una habitació. Hi haurà també un espai polivalent comú i en un futur es preveu la possibilitat d’ubicar-hi un menjador comunitari o altres serveis que puguin ser d’utilitat per al col·lectiu d’usuaris dels pisos.  Quatre dels habitatges seran iguals però tindran dues habitacions, per poder acollir gent gran amb persones amb dependència al seu càrrec. Com a complement de la promoció, als baixos del bloc es construirà un Centre de Dia per persones amb dependència, i s’està negociant amb el Consorci Hospitalari per tal de garantir l’assistència tècnica. Després de la presentació dels pisos de lloguer per a la gent gran, la Masia Mas Catarro va acollir la presentació pública de la nova promoció de pisos de protecció social que s’ha començat a construir ja al municipi. L’edificació s’està duent a terme des del passat mes de gener en un solar ubicat al carrer Montmell, molt a prop de la Biblioteca i consta de dos blocs de pisos amb 19 habitatges cadascun que tindran dues o tres habitacions i aparcaments soterrats vinculats. Actualment l’Incasol i l’Ajuntament han obert una llista d’interessats en la futura adjudicació dels habitatges que servirà per conèixer el nombre de persones que mostren el seu interès en un d’aquest pisos i per poder fer-los arribar la informació de les bases d’adjudicació, quan surtin publicades, i dur a terme el sorteig entre aquelles peticions que compleixin els requisits que s’estableixin.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: