Dimarts, 30 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El projecte "Tots els noms" vol crear rutes per conservar el patrimoni de la República i la guerra

La presentació de les darreres novetats d’aquest projecte de recuperació de la memòria històrica s’ha fet a l’edifici de Vilafranca Virtual, i s’ha centrat en dos fets principals. D’una banda s’ha explicat les principals actuacions que es volen impulsar al llarg d’aquest any; i de l’altra la nova pàgina web que recull el que s’ha fet fins ara.

L’historiador Ramon Arnabat comentava que després del treball que han fet al llarg del 2006, han confirmat que actualment als 47 municipis que formen l’Alt, Baix Penedès i Garraf hi ha conservat gran quantitat de patrimoni relacionat amb la segona república, la guerra civil i el franquisme. La intenció ara és crear una ruta per tal de poder conèixer-lo i preservar-lo.

 

D&rsquo;altra banda, la p&agrave;gina web <a href="http://www.totselsnoms.org/">www.totselsnoms.org</a> s&rsquo;ha presentat tamb&eacute; oficialment avui, tot i que ja ha estat funcionant en període de proves des del gener. En aquesta p&agrave;gina es dóna a con&egrave;ixer el projecte, mantenir un contacte amb la població i poder donar resposta a dubtes que es plantegin al mateix temps que recollir tamb&eacute; tota aquella informació que se&rsquo;ls vulgui facilitar. Arnabat remarcava la import&agrave;ncia de la col&middot;laboració de la població.

&nbsp;

&nbsp;

&nbsp;

En la p&agrave;gina per exemple s&rsquo;hi pot trobar una base de dades amb les persones que van morir durant la guerra al Pened&egrave;s. És especialment interessant tamb&eacute; la relació de 415 persones que van morir al Pened&egrave;s, per&ograve; que no eren de la comarca. Els seus familiars podran ara consultar aquesta informació. &nbsp;

Arnabat comentava precisament que des del gener, en que la p&agrave;gina va comen&ccedil;ar a funcionar en període de proves, han rebut for&ccedil;a visites, consultes i suggeriments.

&ldquo;Tots els noms&rdquo; &eacute;s un projecte impulsat per l&rsquo;Institut d&rsquo;Estudis Penedesencs amb la intenció recollir i difondre tota la informació sobre els fets hist&ograve;rics ocorreguts entre 1931 i 1978 a les comarques del Pened&egrave;s.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: