Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El professor de l’Institut Eugeni d’Ors, Fonxo Blanc, el pregoner de la Festa Major de Vilafranca

Els cinc administradors de la festa major d’aquest any han presentat els noms dels seus principals col·laboradors pel que fa a la imatge de la festa i també al protagonista d’encapçalar l’acte previ a la celebració, com és el pregó.

En aquesta ocasió els administradors han escollit per fer el pregó a un vilafranquí d’adopció, el Francesc Blanc, conegut com a Fonxo, que és des de fa 27 anys professor de llengua i literatura catalana a l’institut Eugeni d’Ors i que ha estat vinculat al llarg d’aquest temps a la vida cultural de la vila, amb col.laboracions periòdiques al setmanari El 3 de vuit i a Ràdio Vilafranca. Fontxo Blach, es mostrava ahir molt il.lusionat. Fontxo Blach va rebre la proposta de fer el pregó el dilluns i no s’ho va pensar ni un moment per dir que sí. A més confessa que ja té bastant clar com vol encarar el pregó, per mostrar la seva opinió sobre la festa, amb llums i ombres. A més del pregoner els administradors han desvetllat també el nom dels encarregats de donar imatge a la festa.  L’estampa de Sant Fèlix la farà el fotògraf professional, Roger Velázquez, que ha treballat amb diverses agències i publicacions, com per exemple a La Vanguardia. Roger Velázquez és d’Igualada però fa molts anys que viu i treballa a Barcelona. Fa però 20 anys que viu la festa major de Vilafranca i està estudiant com ha de projectar la imatge del sant. També es va explicar qui s’encarregarà de la imatge gràfica de la festa i qui farà el cartell de la festa major. Pel que fa al disseny anirà a càrrec de Factoria Duedisseny, d’Ivan Morros i Ester Rovira, que ja han presentat el logotip, transformant un mocador casteller en el tovalló de la taula de la festa major. D’altra banda el cartell de la festa major anirà a càrrec de Marc Sadurní del Centre d’Expressió Plàstica Zig Zag. Sadurní té 24 anys i és tècnic superior en il·lustració. 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: