Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El gremi d’Hosteleria ha arribat a un acord amb la SGAE per posar-se al dia dels pagaments

La presidenta del gremi comarcal d’hosteleria i turisme de l’Alt Penedès, Dolors Pons; acompanyada del secretari del Gremi, Salvador Blanch, explicava ahir el conveni al qual han arribat amb la Societat General d’Autors i Editors SGAE.

De fet, després de molts anys en que el sector de l’Hostelria i la SAGE havien tingut unes relaciones més aviat complicades, amb múltiples recursos, contenciosos i demandes entres establiments i la SGAE; s’ha aconseguit arribar a una entesa tant a nivell nacional com a nivell de la província de Barcelona. Pons comentava que a finals de l’any passat es va arribar a un acord entre la Federació Interncomarcal d’hosteleria i Restauració, a la que pertany el gremi de l’Alt Penedès, i la SGAE per tal que els associats puguin tenir certs avantatges a l’hora de posar-se al dia en els pagaments i realitzar aquests a partir d’ara. El canvi principal és que a partir d’ara el pagament es farà per mestres quadrats de l’establiment, i no pas per el tipus i nombre d’aparells reproductors que es tinguin.

 

La president del gremi penedesenc comentava també que gran part del conflicte venia donat per la manera com s’aplicaven els barems, i els criteris que s’utilitzaven, i que provenien de la dècada dels 50 del segle passat.

Els beneficis que contempla el conveni estan reservats per els establiments associats als diferents gremis, i hi ha també un període d’adaptació en que la SGAE farà també l’explicació del conveni als diferents establiments que es pot allargar fins el segon trimestre d’aquest any.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: