Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Departament d’Agricultura ha pagat més d’1,5 MEUR dels plans de reestructuració de la vinya

Divendres passat es va fer efectiu un pagament als productors acollits als plans de reestructuració i reconversió de la vinya a Catalunya per import de 1.521.778 euros, en concepte d’ajuts per les mesures finalitzades de diferents campanyes. L’ajut es concedeix amb la finalitat de compensar als productors que s’acullin a un pla de reestructuració i reconversió de vinya per les pèrdues d’ingressos derivades de l’aplicació del pla, així com per participar en les despeses de reestructuració i reconversió.

El pagament es va anunciar en la reunió de la Taula Sectorial de la vinya i el vi, celebrada a Barcelona la setmana passada. Els principals punts de l’ordre del dia van ser el balanç de les sol·licituds de destil·lació de crisis i el seu estat de tramitació i els plans de reconversió i reestructuració de la vinya, entre altres temes.

Igualment es va informar que les campanyes 2000/01, 2001/02, 2002/03 estan totalment liquidades i que, de les campanyes 2004/05 i 2005/06 s’ha liquidat la totalitat dels ajuts corresponents als joves, agricultors a títol personal i explotacions agràries prioritàries.

D’altra banda, el DAR ha informat sobre les dades definitives de les sol·licituds presentades per acollir-se a la destil·lació de crisis de vins de qualitat, recordant que fa uns dies ja va fer efectiu el pagament de la primera bestreta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: