Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Conseller Llena ha anunciat que Catalunya demanarà destil·lació de crisis per vi negre amb DO

El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, ha anunciat avui que des del departament se sol·licitarà al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) la destil·lació de crisis per vi negre amb Denominació d’Origen, d’acord amb la quantitat de vi que els diferents Consells Reguladors de les Denominacions d’Origen considerin i sigui oportunament justificada.

Tal i com ha remarcat el conseller Llena, d’aquesta manera es dóna resposta a la petició del sector per tal de donar sortida a l’excedent de vi negre de les diferents Denominacions d’Origen catalanes.

Els Consells Reguladors hauran de sol·licitar en els propers dies a l’INCAVI la quantitat de vi negre que consideren que cal destil·lar juntament amb documentació que ho justifiqui. Després, un cop es compti amb tota aquesta informació, des del DAR se sol·licitarà al MAPA la quantitat de vi negre que es vol destil·lar. Aleshores, és el MAPA qui presentarà la proposta a la Comissió Europea.

La destil·lació de crisis és un dels ajuts destinats a la regulació de mercats que s’inclou en els diferents reglaments de les Organitzacions Comunes de Mercat per tal d’ajustar l’oferta i la demanda.

El passat setembre de 2005, la Unió Europea va atorgar a Catalunya una destil·lació de crisi per al vi negre amb DO de 85.000 hectolitres per la campanya 2005/06.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: