Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Regulador del Cava considera que s’ha superat la crisi de fa uns anys al mercat interior

Aquest migdia el Consell Regulador del Cava ha fet a Barcelona la presentació dels resultats corresponents a l’any 2006 pel que fa al sector. Els resultats han estat positius en general, amb un augment de vendes de l’1’12%; i arribant als 224 milions d’ampolles venudes. El president del Consell Regulador del Cava, Gustau Garcia Guillamet, ha remarcat però que aquests resultats positius han de contemplar-se amb una especial atenció cap el mercat anterior.

Aquí s’ha donat un retorn a la normalitat que ha suposat la venda de més de 101 milions d’ampolles; amb un augment del 8’36%. Guillamet apuntava també que el repte és créixer a partir d’aquí.

 

Pel que fa les vendes, l’exportació continua sent la principal sortida del cava, amb el 55% del producte i més de 123 milions d’ampolles. El mercat alemany, tot i baixar més del 18%, continua sent el principal consumidor, amb 46 milions d’ampolles, seguit del Regne Unit i els Estats Units. En quart lloc trobem el Japó, que creix un 27% i arriba als 4’7 milions d’ampolles.

 

Des del Consell Regulador també han insistit en que seguiran les recomanacions de l’estudi Nielsen de mercat que van presentar fa algunes setmanes, i en que entre d’altres qüestions es remarcava que no es pot vendre el cava a un preu molt baix, si es vol transmetre imatge de qualitat.

 

 

Finalment, el president del Consell Regulador també ha comentat que hi ha un acord amb l’Ajuntament de Sant Sadurní per tal de traslladar a Can Guineu la seu del Consell. Es tracta d’un projecte del qual s’ha fet un concurs d’idees i ara es vol treballar sobre les tres propostes que més van agradar als responsables. No es tracta només de restaurar l’edifici de Can Guineu, sinó de fer una seu del Consell Regulador que reflecteixi també la imatge que es vol donar del cava.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: