Dijous, 1 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CCAP i Creu Roja creen un Punt de Trobada per a famílies en crisi

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès i la Creu Roja de Vilafranca creen un Punt de Trobada per a famílies en crisi. El Punt de Trobada de Vilafranca és el cinquè que existeix a tot Catalunya.

El Consell Comarcal de l’Alt Penedèsha signatun conveni de col·laboració amb la Creu Roja de Vilafranca per crear un Punt de Trobada per a tots els membres de les famílies en crisi o en procés de trencament familiar, entenent com a tals les parelles en procés de separació o divorci contenciós amb fills menors d’edat, les parelles separades o divorciades amb fills menors en les quals el jutge determina que no s’està complint el règim de visites de manera segura i protegida per als infants, i els menors en règim d’acollida simple en família extensa o aliena tutelats per la Generalitat i en contacte amb la família biològica. Al Punt de Trobada, aquestes famílies trobaran un espai acollidor condicionat per facilitar la relació entre els seus membres i atès per un equip multidisciplinar de la Creu Roja amb formació en mediació i intervenció familiar. També hi col·laboraran voluntaris que vetllaran perquè l’espera dels menors, mentre té lloc l’entrevista entre els pares o les famílies, sigui el més confortable i segura possible. Per a la selecció d’aquests voluntaris, es valorarà especialment la seva formació com a psicòlegs, educadors socials o similars. Aquest espai és una alternativa a les actuals trobades en comissaries o institucions judicials, que no reuneixen les condicions més favorables per facilitar el diàleg i poden comportar un cost emocional per als menors. Podran beneficiar-se del punt de trobada les famílies derivades, per via administrativa, des de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència i, per via judicial, des dels Jutjats de Família de Vilafranca del Penedès. El conveni de col·laboració signat amb el Consell Comarcal de l’Alt Penedès estableix també que Creu Roja de Vilafranca facilitarà un espai, a la seva seu del carrer d’Eugeni d’Ors, com a punt d’intercanvi per a les parelles separades o divorciades amb fills menors d’edat per deixar i recollir els infants d’acord amb els horaris establerts al règim de visites en la sentència de separació o divorci.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: