Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bosc Verd denuncia la urbanització dels Pèlags que fa l’ajuntament de Vilobí

L’Ajuntament de Vilobí i l’empresa BPB IBERPLACO S.A han signat un conveni per a la urbanització del paratge natural dels Pèlags de Vilobí. En aquest conveni es proposa la intensificació de la urbanització del barri de Les Guixeres de Vilobí i un canvi molt important de sòl rústic a sòl urbà, en un espai al costat de la zona natural del pèlag gran de Vilobí.

El col·lectiu ecologista Bosc Verd, després de valorar el projecte que ha sortit a exposició pública i de realitzar una reunió amb l’Ajuntament per tal de tenir un canvi d’impressions, ha presentat diverses al·legacions a l’aprovació del conveni entre l’Ajuntament i IBERPLACO.

Respecte a la zona a urbanitzar al barri de les Guixeres consideren que el nombre d’habitatges és excessiu, tenint en compte la població actual i el creixement que representa aquesta nova urbanització per al municipi.

A la zona de les antigues naus de fabricació de guix, consideren desmesurada la incorporació de sòl urbà en aquest espai i també demanen la preservació dels Pèlags de Vilobí a tot l’entorn que l’envolta, inclosos els espais més humanitzats, tal i com proposen els diferents estudis i propostes que ha fet el Consell Comarcal.

Per tot plegat demanen a l’Ajuntament de Vilobí que refaci la proposta urbanística seguint els criteris que marca el Pla Director per tal de preservar el caràcter rural d’aquest barri i les característiques ecològiques de l’espai i que el Consell Comarcal de l’Alt Penedès hi prengui partit per tal d’evitar processos que seran irreversibles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: