Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ADIF ha adjudicat el contracte d’obres per a la integració del ferrocarril de Vilafranca

Divendres s’ha fet per part del Consell d’Administració d’ADIF l’aprovació de diverses inversions en la línia d’alta Velocitat Madrid-Barcelona-frontera francesa per un import de prop de 224 milions de pessetes. D’entre aquestes actuacions, destaquem la que afecta directament a Vilafranca, ja que s’ha adjudicat el contracte d’obres per a la integració del ferrocarril a la vila, que contempla la cobertura de les vies tant d’ample europeu com d’ample ibèric. El pressupost és de més de 15 milions i mig d’€, i amb un procés d’execució de 12 mesos. El contracte d’obres ha estat adjudicat a l’empresa Copisa.

Els treballs, segons un comunicat d’ADIF comportaran en la cobertura de les vies al seu pas per la vila mitjançant una llosa formada per bigues prefabricades pretensades, que s’han de recolzar sobre els dos murs laterals. També es faran sortides d’emergència en els dos túnels, l’accés a un pas superior a la Rambla de la Girada i millores als carrers Papiol i Comerç.

Un cop acabada aquesta obra, es reduirà l’impacte acústic del pas del tren per la vila, i segons ADIF es produirà una transformació total de la red d’ample iberic, amb una infrastructura completament nova, moderna, segura i més permeable per els ciutadans.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: