Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una exposició del fons de l’escola ha obert els actes del 35è aniversari de l’Arsenal

L’escola municipal d’art, ARSENAL, fa 35 anys i ho celebra amb tothom i molt especialment amb totes les persones que l’han fet possible al llarg d’aquests anys, primer a Sant Sadurní i després a Vilafranca. Amb el lema 10.000 dies d’art i escola, que al·ludeix als 10.000 dies lectius que han suposat aquests 35 anys, proposen activitats per gaudir de l’art, el disseny i la creació.

Les activitats previstes contemplen 3 eixos: difondre la història i què representa l’escola, invitar a la participació, tant dels àmbits especialitzats com amateurs, i propostes més festives.

Les activitats d’aniversari comencen amb una exposició del fons de l’ escola, que es va inaugurar ahir a la tarda a la Sala dels Trinitaris i es podrà visitar fins el 25 de febrer.

Es titula 10 al quadrat/ 10 - 4 i el director de l’Arsenal, Albert Abella, ens explica el significat d’aquest curiós títol. L’exposició mostra treballs, instal·lacions i obres realitzades pels alumnes al llarg d’aquests 35 anys, però també esbossos, sons i imatges.

 

La celebració d’aquests 35 anys també inclou l’edició d’un llibre sobre la història de l’escola, que serà una mena de retrospectiva visual.

A més, preparen un curs d’art contemporani sobre art, imatge i paisatge a càrrec de Lydia de Casademunt, paisatgista i professora a la UB o una exposició, titulada Vols bols, que pretén reunir 10.000 bols a la sala dels Trinitaris, que posteriorment també s’exposaran al Centre d’Artesania de Catalunya. La convocatòria per aportar bols ja està oberta i va dirigida a tots els públics.

A finals de juny, també es celebrarà un seminari internacional de joieria contemporània a Vilafranca, que reunirà 12 creadors, i de març a juliol es programaran cursos d’especialització per a professionals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: