Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

JARC ha organitzat una jornada sobre la vinya i el vi, concretament per parlar sobre l’OCM del vi

A la jornada hi han participat més de 125 persones, i s’ha adreçat a tractar qüestions que son d’interès actualment per el sector, ja que poden condicionar el seu futur. Aquesta primera jornada ha estat tot un èxit, i per tant l’associació agrària Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, JARC, es planteja repetir-les en un futur.

Com comentava el delegat de JARC a l’Alt Penedès, Josep Olivella, l’objectiu de la jornada era parlar de qüestions com l’OCM del vi i la indicació geogràfica Viñedos de España tot recollint opinions de persones expertes en el tema. De fet, sobre l’OCM Olivella explicava que hi ha desacord i diferents punts de vista des dels diferents països.

 

L’OCM i la proposta d’arrancada de vinyes, pot portar una contradicció que podria portar, segons Olivella, a que aquestes vinyes únicament canviessin de mans, i passessin de pagesos tradicionals a grans empreses.

Pel que fa Viñedos de España, JARC considera que no és una proposta real, que respon a un ineterés de l’administració i que únicament ha generat controvèrsia al sector.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: