Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Fecsa Endesa haurà de pagar una multa pels talls de llum que van afectar 1.500 penedesencs, el 2001

La companyia de distribució elèctrica Fecsa Endesa haurà de pagar tres multes d’una suma total de 50.000 euros a la Generalitat, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi desestimat el seu recurs. Fecsa Endesa va presentar diverses al·legacions atribuint la culpabilitat a fenòmens meteorològics o a fets inevitables, però totes han estat refusades.

Una de les multes, de 10.000 euros, fa referència a uns talls de llum que van perjudicar 1.565 habitants de l’Alt Penedès i del municipi de la Llacuna, a l’Anoia, el 29 d’octubre del 2001. La duració mínima dels talls elèctrics va ser de deu minuts, però la màxima va arribar fins a prop de quatre hores.

Les altres dues multes es deuen a un tall en el subministrament que va afectar poc més d’un miler d’abonats del Bages i el Berguedà, l’octubre del 2001, i un tall del juny del 2002 que va deixar sense llum més de 15.000 abonats de Barcelona. En total, FECSA ENDESA pagarà 50.000 euros.

L’inici dels expedients sancionadors de la Generalitat data del novembre del 2002, moment en què els incidents van ser qualificats d’infraccions greus. Després de diverses al·legacions, Fecsa Endesa va presentar dos recursos davant el Tribunal Superior de Justícia, els quals van ser desestimats el desembre passat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: