Diumenge, 11 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es reprenen les visites a l’orgue de Santa Maria

S’obre una nova tanda de visites guiades a l’orgue de Santa Maria. Les visites van ser un èxit quan es van iniciar i, ara, s’han volgut reprendre perquè més gent pugui veure l’orgue per dins.

Després de la restauració de l’orgue de Santa Maria, es va creure que era un bon moment per donar a conèixer a la població com és i com funciona aquest instrument. Per això es va programar una tanda de visites guiades que permetien veure les millores de la restauració i comprovar el funcionament de l’orgue in situ. Les visites van tenir força èxit i gairebé sempre els grups de persones estaven plens. Fins i tot, alguna vegada, es van haver de fer dos grups per donar cabuda a tota la demanda. Un cop van acabar les visites, hi va haver persones que van demanar que es recuperessin i així s’ha fet. D’aquesta manera, des d’aquest diumenge i passat i fins al 25 de març, es fan 5 visites guiades, una cada diumenge, a l’orgue de Santa Maria. Un dels organistes, l’Isidre Vallès, comenta com funciona la visita. L’orgue de Santa Maria és un orgue d’estil renaixement i és el darrer instrument i el més gran que es conserva, sense modificacions, de l’obra de l’orguener Gaietà Estadella. L’instrument té una sèrie de característiques que val la pena conèixer. Les properes visites tenen lloc els diumenges 4, 11, 18, 25 de març, a ¾ d’11 del matí. La visita és gratuïta i hi podrà participar tothom que ho desitgi fins arribar a un màxim d’una quinzena de persones, que són les que poden estarà la tribuna de l’orgue. Aquestes visites estan organitzades per la Parròquia de Santa Maria i la Comissió Tècnica de la Restauració.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: