Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els itineraris del carnaval es modifiquen aquest any a causa de les obres de la Rambla

La comissió del Carnaval en ple i els responsables del Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca van presentar ahir a la tarda els actes del Carnaval 2007. Els canvis fonamentals respecte l’any passat passen per les modificacions que hi haurà dels itineraris a causa de les obres de la Rambla de Nostra Senyora. Aquests canvis no només afectaran la rua, sinó també la resta d’actes que impliquin moviment pel centre de la vila, com l’arribada del Rei Carnestoltes o el seu enterrament.

El Rei arribarà a la vila el dijous que ve, dijous gras, concretament a les set de la tarda a la Plaça de Santa Maria. El seguici es dirigirà cap a la Plaça de la vila a través de la plaça Jaume I, la plaça de l’Oli, Constitució, Parellada, carrer de la Palma i carrer de Sant Joan. El dia de l’enterrament, el dimecres dia 21, el recorregut serà semblant, però del carrer de Sant Joan es passarà a l’avinguda de Tarragona i s’arribarà al Tívoli pel carrer del Bisbe Morgades. Pel que fa a la rua, que tindrà lloc el dilluns 19 de febrer, el recorregut anirà des del final de l’Avinguda de Tarragona fins a arribar a la Rambla de Sant Francesc i llavors passarà pel carrer de Cal Bolet, el carrer d’Amàlia Soler i el carrer del General Cortijo fins a la plaça de la Creu de Santa Digna. Pel que fa a la forma de les celebracions, la comissió del carnaval ha continuat la línia dels tres darrers anys. Des de la seva creació, s’ha volgut crear un carnaval genuí de Vilafranca a través de la investigació sobre el significat de la festa amb quatre trets característics:que la festa es faci al carrer, que es tingui en compte el menjar tradicional de les dates, que la disfressa sigui un element fonamental i que no faltin la música i la diversió. Per fer possible tot això es va potenciar la figura del Rei Carnestoltes i es va crear una cort que el seguia arreu. L’any passat es va introduir el nou personatge del cap de protocol i, enguany, se n’afegeix un de nou: la concubina del rei.

Per donar protagonisme als personatges, s’ha editat un fulletó que recull les imatges de tots els membres de la Cort i la resta d’informació necessària per seguir exhaustivament els actes del carnaval. En aquest sentit, el regidor de Cultura feia una crida a la participació.

El dia de l’enterrament del Rei Carnestoltes es convoca a tothom qui vulgui participar en el seguici fúnebre per plorar la mort. Els organitzadors repartiran espelmes a la gent que s’incorpori al seguici i també apareixerà el personatge de la Mort. D’altra banda, un dels plats forts serà el ball de gala al teatre municipal Cal Bolet, que tindrà lloc el divendres de la setmana vinent a dos quarts de dotze, i a on tothom qui hi vagi disfressat tindrà entrada gratuïta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: