Dijous, 1 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els alcaldes de León, Sant Pere de Ribes i Vilafranca han signat renovat el conveni de col·laboració

L’acte de signatura d’aquest conveni es va celebrar dilluns a la nit a la sala Pau Boada de l’Ajuntament de Vilafranca amb la participació dels alcaldes de León, Tránsito Garcia Téllez, de Sant Pere de Ribes, Josep Blanco i de Vilafranca, Marcel Esteve.

De fet la col.laboració de Vilafranca i Sant Pere amb Nicaragua prové d’una experiència de més de vint anys, amb l’agermanament de Puerto Cabezas, situada a la regió de l’Atlàntic Nord. Les poblacions penedesenques també porten molts anys donant suport al municipi de León, que es troba a l’altra banda del país centre americà, i que ajuda a fer un seguiment dels projectes a Puerto Cabezas. L’alcalde de Vilafranca, destaca que amb tots aquests anys s’ha pogut reeditar aquesta col.laboració. Per la seva part l’alcalde de León apunta que amb converses amb d’altres municipis catalans es pot constatar que Vilafranca té un reconeixement a nivell de Catalunya per la seva activitat de cooperació.L’Ajuntament de Vilafranca col·labora en el projecte del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament en què es pretén aconseguir mitjançant el programa "Yo, sí puedo", declarar Nicaragua territori lliure d’analfabetisme. Justament aquests dies és a Catalunya Orlando Pineda, el responsable des de fa 26 anys del projecte d’alfabetització a Nicaragua i dissabte va ser rebut a la seu del Fons Català a Barcelona, on va ser-hi present la regidora de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de Vilafranca, Àngels Agramunt. El projecte "Yo, sí puedo" ha aconseguit alfabetitzar tan sols durant l’any 2006 unes 72.000 persones a Nicaragua. L’aportacióde l’Ajuntament de Vilafranca a aquest projecte per al 2006 ha estat de 6.000 euros i hi continuarà col·laborant aquest 2007.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: