Dijous, 1 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Vinseum convoca els primers premis Emili Giralt i Cristòfor Mestres

S’h fet la presentació d’aquestes dues convocatòries que el renovat Museu de Vilafranca, el Vinseum, vol implantar per tal suplir els premis Sant Ramon de Penyafort, que de fet es van convocar per darrera vegada l’any 2004 i es van lliurar el 2005.

Com explicava el vice president del Vinseum, Ramon Nadal, la intenció era renovar la convocatòria i fer-la més interessant per els estudiosos. Es fan dues convocatòries, que s’aniran alternant cada any, i que consten d’un premi de 9.000€ i una beca de 6.000.

 

En ambdós casos els premis son dotats per l’INCAVI, mentre que en el cas de les beques, la del Emili Giralt és aportada per la D.O. Penedès; i la beca del Cristòfor Mestre per el Consell Regulador de la D.O. Cava.

Ramon Nadal comentava també que a l’hora de batejar cada un dels premis s’ha buscat retre un homenatge a personalitats importants per el mon de la viticultura i dels estudis al voltant del cultiu de la vinya. En el cas d’Emili Giralt, el mateix Nadal ho comentava dient que s’ha volt retre un homenatge a una persones que havia dinamitzat i impulsat la historiografia del món agrari.

 

En el cas de Cristòfor Mestre, s’ha volgut reconèixer la seva vinculació al Museu, va ser el primer president de la secció del vi; també va ser durant molts anys director de l’Estació Enològica de Vilafranca i va fer múltiples treballs sobre viticultura.  

El termini de presentació per els premis Emili Giralt és el 30 de juliol d’enguany. El premi és per un treball inèdit de recerca sobre qualsevol tema relacionat amb la vinya, l’elaboració del vi o el cava analitzat des de les ciències socials i humanes; mentre que la beca s’atorgarà al millor projecte de recerca sobre les mateixes vessants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: