Dijous, 1 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El sopar, i un audiovisual al voltant de la igualtat els actes destacats del dia de la dona

Ahir es va fer la presentació a l’Ajuntament de Vilafranca dels actes de commemoració del 8 de març, el dia internacional de les dones. De fet, s’ha preparat un calendari d’activitats que s’allarga durant tot el mes de març, i que com explicava la regidora del Pla per la Igualtat, Àngels Agramunt, vol implicar cada cop a més entitats de la vila.

Els actes s’iniciaran el mateix dia 8, amb la conferència institucional que es farà al saló de sessions de la casa de la vila, i que anirà enguany a càrrec de la periodista Sílvia Tarragona. La seva xerrada es titula “ser dona i no morir en l’intent”. La xerrada començarà a 2/4 de 8 del vespre.

Entre els actes destacats hi ha com a una de les novetats d’enguany la presentació de l’audiovisual “Construint igualtat … construint ciutadania. Reflexions juvenils des d’una prespectiva de gènere”. Àngels Agramunt comentava que s’ha volgut recollir les visions que els joves d’entre 16 i 18 anys de la vila tenen sobre els temes de la diferència de gènere.

Es presentarà el 28 de març, a la taverna del Noi Noi del Museu del Vi, i s’acompanyarà d’una maleta pedagògica que s’utilitzarà als instituts de la vila.

 

Un dels actes ja tradicionals, de fet arriba a la seva onzena edició, és el sopar de la dona. Com és habitual també els diners que es recullen del sopar es destinaran a un projectes solidari. En aquest cas els diners es destinaran a un projecte d’Amnistia Internacional sobre l’accés a la salut materno-infantil de les dones del Perú.

 

Entre els diversos actes hi ha una exposició amb el lema “del vot femení a la paritat. 1931-2006, homenatge a Clara Campoamor”, i que es podrà visitar a l’Escorxador a partir del 9 de març. També es farà un cafè tertúlia, al cafè el Coro, organitzat per Cooperacció i que servirà per parlar sobre les dones a Vilafranca avui.

La presentació dels actes ha servit també per mostrar el calendari que sota el lema de “Conviure és compartir” edita un any més el Pla per la Igualtat. En aquesta ocasió la seva autora ha estat Eva Garcés.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: