Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El departament de Salut i Ensenyament de la Generalitat acosten la salut als adolescents

El programa ja s’ha desenvolupat en algunes comarques, i vist el bon funcionament ara s’acostarà també a l’Alt Penedès. L’adjunta de direcció de l’Àrea Bàsica de Vilafranca, Àngels Mata, comentava que el programa s’adreça als alumnes de 3er i 4at d’ESO, i que segueix el que ja s’ha fet els darrers anys al Institut Eugeni d’Ors. Ara serà el moment d’acostar aquest programa a l’Institut Milà i Fontanals de Vilafranca.

La infermera encarregada d’acostar el programa als centres serà Amàlia Martínez. Ella mateixa explicava que l’objectiu és prevenir els problemes dels adolescents i procurar també que agafin hàbits saludables. Martínez comentava també que cal tenir en compte que es tracta d’un col·lectiu que no acostuma a acostar-se als centres sanitaris, i que aquest programa permetrà també conèixer quines son les preocupacions dels joves.

 

La infermera remarca també que els nois i noies han de tenir la seguretat que les consultes que es facin son privades i individuals. Una de les qüestions importants serà doncs, guanyar-se la confiança dels joves. Al Milà i Fontanals l’atenció es farà entre 2/4 de 10 i 2/4 de 12 del matí, en un horari que ha triat el mateix centre per tal d’entorpir el menys possible en l’activitat lectiva del centre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: