Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una iniciativa penedesenca proposa un projecte per crear Agrupacions de Defensa del Litoral

Aquest projecte es va gestar ara fa 4 anys, desprès de l’experiència del vilafranquí Josep Figueras al cap davant de la coordinació dels voluntaris catalans que van anar a Galícia per tal de netejar el litoral afectat per el vessament de petroli en la catàstrofe del Prestige.

D’aquí va sorgir la idea de constituir la ONG Voluntaris sense Fronteres, de la qual n’és president Josep Figueras. Aquesta entitat ha estat treballant per promoure un projecte que permeti crear entitats que puguin treballar per la preservació del litoral. L’objectiu és formar organismes similars a les ADF. En aquest cas serien les ADL, Agrupacions de Defensa del Litoral. Per poder tirar endavant una iniciativa com aquesta calia però el recolsament de les administracions. Una trobada casual entre Figueras i el diputat vilafranquí Roberto Labandera va permetre desencallar la situació i fer arribar la idea tan a la Generalitat de Catalunya, com també al Ministeri de Medi Ambient de Madrid, que és qui té les competències en el litoral. Desprès d’una reunió amb responsables del Ministeri es va acordar portar el projecte a la Fundació per la Biodiversitat, que s’ha mostrat disposada a tirar-lo endavant. Roberto Labandera, destaca que la iniciativa ha sortit del Penedès. Aquesta setmana s’ha de realitzat una darrera reunió a Madrid amb la participació del diputat vilafranquí, de Josep Figueras i representants del Ministeri i de la Fundació per la Biodiversitat, que concretarà el suport institucional per tal d’iniciar de forma pilot l’experiència de crear a Catalunya les Agrupacions de Defensa del Litoral.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: