Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un llibre de Ramon Arnabat i Anna Sabanés recorda els penedesencs morts durant la guerra civil

Dimarts vinent es presenta el llibre de Ramon Arnabat i Anna Sabanés, Víctimes de la Guerra Civil al Penedès. Combatents morts al front i víctimes civils de la guerra civil a l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf, editat pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès amb la col·laboració del Centre d’Història Contemporània de Catalunya.

En aquest llibre és recull la relació nominal dels 1.720 penedesencs morts al front durant la Guerra Civil i la població civil morta per accidents derivats de la guerra. La relació s’exposa municipi a municipi, fent constar el nom i cognoms de les víctimes, l’edat, el lloc i la data de la mort. També es recull la relació nominal de 450 persones que van morir durant la guerra civil al Penedès, però que eren veïns d’altres indrets de Catalunya i d’Espanya.

Les dades van precedides d’un estudi introductori realitzat pels dos autors.

La presentació del llibre, que té lloc dimarts vinent a les 8 del vespre, al Consell Comarcal, anirà a càrrec dels seus autors, del responsable de l’estudi del cost humà de la Guerra Civil a Catalunya, Jordi Oliva, i del president del Consell Comarcal, Ramon Xena.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: