Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Arsenal celebra el 35è aniversari sota el lema 10.000 dies d’art i escola

L’escola municipal d’art, ARSENAL, fa 35 anys i ho vol celebrar amb tothom i molt especialment amb totes les persones que l’han fet possible al llarg d’aquests anys.

Ahir, en la presentació dels actes d’aniversari, el regidor de Cultura ha expressat la satisfacció municipal amb aquesta escola que va engegar abans de la democràcia a Sant Sadurní, per la qual han passat molts alumnes i gràcies a la qual, actualment Vilafranca es coneix més enllà de les nostres fronteres.

Amb el lema 10.000 dies d’art i escola, que al·ludeix als 10.000 dies lectius que han suposat aquests 35 anys, proposen activitats per gaudir de l’art, el disseny i la creació.

Així, la primera activitat és una exposició del fons de l’ escola a la Sala dels Trinitaris, del 7 al 25 de febrer. L’exposició mostrarà treballs, instal·lacions i obres realitzades pels alumnes, però també esbossos, sons i imatges. També està previst editar, al llarg d’aquest any, un llibre sobre la història de l’escola, una mena de retrospectiva visual.

Del 19 al 23 de febrer, l’Arsenal impartirà un curs d’art contemporani sobre art, imatge i paisatge a càrrec de Lydia de Casademunt, paisatgista i professora a la UB.

 

L’activitat més participativa és una exposició, titulada Vols bols, que pretén reunir 10.000 bols a la sala dels Trinitaris, que posteriorment també s’exposaran al Centre d’Artesania de Catalunya. La convocatòria per aportar bols està oberta a tots els públics.

A finals de juny, també es celebrarà un seminari internacional de joieria contemporània, a Vilafranca, que reunirà 12 creadors i del març al juliol, es programaran cursos d’especialització per a professionals.

Segons tots els responsables de l’ escola, l’Arsenal viu actualment un moment molt dolç però la regidora d’Educació, Lourdes Sánchez, també ha volgut recordar moments difícils viscuts recentment.

 

Els actes d’aniversari es clouran el 22 de juny amb la festa del 35è aniversari, titulada Deu mil dies i una nit, que oferirà concerts en viu i dj, al teatre Cal Bolet. La festa també estarà oberta a tothom.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: