Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Síndica de Greuges va als instituts de Vilafranca per difondre la seva activitat

Aquesta setmana la Síndica de Greuges de Vilafranca, Glòria Valeri, ha iniciat un seguit de xerrades encaminades a difondre la figura del Síndic Municipal de Greuges entre els estudiants dels centres d’ensenyament secundari.

Valeri porta 5 anys al capdavant de la Sindicatura i ara que s’ha jubilat com a mestra i disposa de més temps, ha volgut tirar endavant aquesta activitat per iniciativa pròpia.

En una entrevista al magazín La Plaça, Valeri reconeix que és arriscada però ha quedat sorpresa per com ha arrencat.

 

L’ activitat, que aquesta setmana ha tingut lloc a l’institut Milà i Fontanals, a banda de difondre la Sindicatura de Greuges, també pretén donar a conèixer els drets i deures de les persones, com es poden defensar aquests drets i la importància de la participació en la nostra societat.

L’activitat s’inicia amb el lliurament d’una enquesta al voltant la Sindicatura de Greuges als alumnes perquè l’omplin a classe.

Segons ens ha explicat, fins ara tots els alumnes han afirmat desconèixer la Sindicatura. Un cop a classe, la Síndica de Greuges els fa una introducció teòrica sobre la institució, l’exposició d’un o més casos pràctics, es debat la resolució entre tota la classe i s’acaba amb un torn obert de preguntes.

Com a cloenda de l’activitat es convida els alumnes a omplir una segona enquesta, essencialment igual que la primera, i es contrasten les respostes d’abans i de després de l’activitat.

En les primeres sessions, els joves han quedat sorpresos que ells també tinguessin dret a accedir a la Sindicatura de Greuges.

Segons Valeri, amb aquesta activitat també confia a arribar indirectament a les famílies dels joves i així anar difonent la Sindicatura.

 

Aquesta acció divulgativa de la Sindicatura de Greuges es portarà a terme, en els propers mesos, en tres centres d’ensenyament secundari de Vilafranca amb un total de 17 sessions repartides entre alumnes de 1r a 4rt d’ESO.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: