Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Farinera Vilafranquina té previst traslladar la fàbrica de Vilafranca a els Monjos

Segons fonts de l’empresa el trasllat es produirà d’aquí a dos anys.

Ja fa temps que l’Ajuntament de Vilafranca i l’empresa Harinera Vilafranquina van establir converses per tal de poder fer realitat el trasllat d’aquesta indústria que té un gran volum de moviment de vehicles i que es troba en un lloc tan cèntric de Vilafranca com són els carrers Dos de Maig i Santa Clara. L’objectiu és doble. Per l’empresa el fet de traslladar-se en un lloc on sigui més senzilla l’entrada i sortida de vehicles, i per l’ajuntament evitar el problemàtica de trànsit de camions pel centre de la vila. Davant d’aquesta situació l’empresa ja fa més d’un any que va iniciar obres en un solar al costat de la fàbrica que té al Pla de l’estació dels Monjos. La fàbrica dels Monjos es dedica a fer sèmola, que és la matèria primera per l’elaboració de pastes, mentre que ara s’està construint una nova fàbrica farinera, per substituir la de Vilafranca. Harinera Vilafranquina és l’empresa líder del sector fariner espanyol i una de les més importants de l’àmbit comunitari. Està especialitzada en l’elaboració de farines i sèmoles de blat i en la comercialització de cereals. Una companyia que, des del 1969 ha desenvolupat una política que li ha permès una contínua expansió i reinversió en noves instal·lacions. En l’actualitat distribueix puntualment fins a 3.500 tones de productes cada dia. Des de la seu central de Vilafranca coordinen la gestió de les cinc plantes de producció situades a les poblacions d’Alcanyís (Terol), Arévalo (Àvila), Cadis, Santa Margarida i els Monjos i Vilafranca. Harinera Vilafranquina disposa d’una àmplia flota de vehicles de transport dedicada exclusivament a la distribució dels seus productes tant en cisternes com en sacs. Exporta quantitats superiors a les 200.000 tones anuals de cereals i a les 120.000 tones anuals de productes elaborats a Europa, Àfrica, Amèrica i l’Orient Mitjà. La seva producció l’any 2006 va arribar al milió de tones de productes finals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: