Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jordi Porta parla de l’ús social del català a les Aules d’Extensió Universitària

Les aules d’extensió universitària per a la gent gran de Vilafranca reprenen la seva activitat, amb l’inici del segon trimestre. El president d’Òmnium Cultural Jordi Porta va parlar en aquesta primera sessió de L’ús social de la llengua.

Ahir a la tarda, la sociologia servia per reprendre el curs 2006-2007 de les Aules d’Extensió Universitària per a la gent gran. L’Auditori del Fòrum Berger Balaguer va acollir aquesta sessió en que el president d’Òmnium Cultural, Jordi Porta, va parlar de l’ús social de la llengua catalana. Porta representa una entitat que busca la promoció de la llengua, la cultura i la personalitat nacional de Catalunya. Durant la conferència, va explicar que l’ús social de la llengua és un tema controvertit i que no s’avança el que caldria a causa de dos elements. En primer lloc, perquè l’actitud dels catalanoparlants no és, sovint, l’adequada. I, en segon lloc, perquè les administracions públiques i institucions no prenen les suficients mesures. En aquest sentit, Porta comentava que la llengua catalana ha de ser incentivada per assolir la normalitat en l’àmbit social. Porta insistia en què les administracions públiques han de facilitar el coneixement de la llengua catalana i parlava de que és un error considerar que la cultura catalana és una cultura subvencionada. La següent sessió de les aules d’extensió universitària per a la gent gran serà el 25 de gener, en que el redactor en cap d’internacional del diari La Vanguardia, Joaquim Luna, parlarà sobre les veritats i mentides de la informació internacional i si realment sabem el què passa al món.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: